Preconference Workshops

25th Ethics Research Symposium

The symposium is scheduled on Thursday, July 29, 2021, 11:00 am - 5:00 pm EDT and Friday, July 30, 2021, 11:00 am - 5:00 pm EDT. The symposium is eligible for Continuing Professional Education (CPE) credit. Please note CPE hours are subject to change until the symposium program is finalized. Attendance to the symposium is restricted to current AAA members.

Registration Fee- $120


25th Ethics Research Symposium

Behavioral Ethics – 10.0 CH
Organizers: Lori Fuller, West Chester University; Tara Shawver, King's College

PreConference Workshops

These workshops are scheduled Thursday, July 29, 2021 and Friday, July 30, 2021. All the Pre-Conference Workshops listed in this section are eligible for Continuing Professional Education (CPE) credit. Please note CPE hours are subject to change until the workshop program is finalized. Attendance at these workshops is restricted to current AAA members.

Registration Fees
2-Hour Workshop - $50
4-Hour Workshop - $100
6-Hour Workshop - $150
Preparing for the Interview Process - $0

Thursday, July 29, 2021


10:00 am - 12:00 pm EDT  (2-hour)
Workshop # 01:  Preparing for the Interview Process

Personal Development – 2.0 CH
Sponsor: American Accounting Association

10:00 am - 12:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 02: Tips, Tools, and Techniques for Impactful Presentations - for You and Your Students

Communications and Marketing- 2.0 CH
Presenters: Tom Hall, University of Denver

10:00 am -2:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 03: Developing your first forensic Accounting Class

Specialized Knowledge – 2.0 CH
Presenters: Sara Kern, Gonzaga University
Sponsor: Forensic Accounting Section

11:00 am - 5:00 pm EDT (6-hour)
Workshop # 04: 30th Annual Strategic and Emerging Technologies Workshop

Information Technology – 6.0 CH
Organizers: Ingrid Fisher, SUNY Albany; John Peter Krahel, Loyola University Maryland
Sponsor: Strategic and Emerging Technologies Section

1:00 pm - 3:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 05: Tips, Tools and Resources for Teaching or Navigating Nonprofit and Governmental Accounting

Accounting -2.0 CH
Presenters: Patricia Johnson, Southern New Hampshire University

1:00 pm - 5:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 06: Financial Statement Analysis: A New Paradigm

Accounting – 4.0 CH
Presenters: Frank Beil, University of Minnesota

2:00 pm - 6:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 07: How to Structure a Forensic Accounting Degree Program, Certificate Program, or Concentration within an existing Program

Specialized Knowledge – 4.0 CH
Presenters: Sara Kern, Gonzaga University
Sponsor: Forensic Accounting Section

2:00 pm - 6:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 08: How to Enhance Critical Thinking Development Using New AICPA Resources

Personal Development – 4.0 CH
Presenters: Susan Wolcott, Independent Scholar

Friday, July 30, 2021


10:00 am - 12:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 09: Experiential Learning: Lessons from a "Non" Classroom

Personal Development -2.0 CH
Presenters: Terry Campbell, Indiana University Kelley School of Business; Christopher Cook, Indiana University Kelley School of Business; Bree Josefy, Indiana University Kelley School of Business

10:00 am -12:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 10: FASB/IASB Update

Accounting – 2.0 CH
Presenters: Christine Botosan, Financial Accounting Standards Board; Mary Tokar, International Accounting Standards Board
Sponsor: Financial Accounting and Reporting Section /  International Accounting Section

11:00 am - 5:00 pm EDT (6-hour)
Workshop # 11: 2021 Transformative Technologies Workshop Quantum Computing: The Future of Big Data Analytics

Accounting – 6.0 CH
Organizers: Deniz Appelbaum, Montclair State University; Feiqi Huang, Pace University; Donald J. Warren, Lamar University
Sponsor: Strategic and Emerging Technologies Section

1:00 pm - 3:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 12: Celebrating Accounting History

Accounting – 2.0 CH
Presenters: Stephan Fafatas, Washington and Lee University; Yvette Lazdowski, University of New Hampshire - Manchester
Sponsor: Academy of Accounting Historians

1:00 pm - 3:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 13: Prospective Nonprofit Publication Outlets- A Panel Discussion with Journal Editors

Accounting (Governmental) – 2.0 CH
Presenters: Lewis Faulk, American University; Nancy Feng, Suffolk University; Giuseppe Grossi, Nord University, Norway; Chao Guo, The University of Pennsylvania, W. Robert Knechel, University of Florida; Suzanne Lowensohn, The University of Vermont; Vaughan S. Radcliffe, Western University; Alan Webb, University of Waterloo
Sponsor: Government and Nonprofit Section

1:00 pm- 3:00 pm EDT (2-hour)
Workshop # 14: Integrating Critical Thinking into a Data Analytics Mindset

Accounting – 2.0 CH
Presenters: Ann Dzuranin, Northern Illinois University; Margarita Maria Lenk, Colorado State University

1:00 pm - 5:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 15: Technology-Based Assurance and Compliance
Auditing – 4.0 CH
Presenters: Frank Beil, University of Minnesota

1:00 pm - 5:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 16: Bridging Emerging Technologies to Accounting Courses - Technology's Positive Disruption on Accounting: How to Leverage it in the Classroom
Computer Software & Applications – 4.0 CH
Presenters: Kristine Brands, The United States Air Force Academy

1:00 PM - 5:00 pm EDT (4-hour)
Workshop # 17: Workshop: Sustainability Accounting Standards, Risk Management and Audited Sustainability Reporting
Accounting – 4.0 CH
Presenters: John DeRose, EY, Lead Partner, Non-Financial Reporting and Assurance Services; Jeff W. Hales, University of Texas at Austin and SASB; Robert Hirth, Protiviti and SASB; Paul Sobel, Chair, Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO); Margaret Weidner, EY Manager - Climate Change and Sustainability Services
Sponsor: International Accounting  Section

Note: The CPE Fields of Study curriculum is divided into twenty subject matter areas. These fields represent the primary knowledge and skill areas needed by accounting licensees to perform professional services in all fields of employment. Sessions that offer CPE credit have the Field of Study and Credit Hours (CH) in red. Each Credit Hour is based on 50 minutes. The Program Level for each of these sessions is Basic, unless otherwise stated. Delivery Method: Group Internet Based

American Accounting Association is registered with the National Association of State Boards of Accountancy (NASBA) as a sponsor of continuing professional education on the National Registry of CPE Sponsors. State boards of accountancy have final authority on the acceptance of individual courses for CPE credit. Complaints regarding registered sponsors may be submitted to the National Registry of CPE Sponsors through its website: www.nasbaregistry.org
 

To register for a workshop, visit our website and register online or contact info@aaahq.org. For more information regarding refund, complaint, and program cancellation policies, please contact our office at info@aaahq.org